Gamba’s op de grill
Vrijdag Visdag, ofwel een lekker en eenvoudig receptje om het weekend te starten. Ik was deze ochtend bij de plaatselijke viswinkel Praet in Beveren en daar lagen in de toog heerlijke gamba’s, ik kon deze echt niet laten liggen ?…
Een super eenvoudig receptje want op vrijdagavond heb ik absoluut geen zin meer om uren achter het fornuis te staan.
Bereiding
Heel simpel, Reinig de gamba’s, maak een ondiepe insnede langs de rug en verwijder het zwarte darmkanaal, spoel ze goed onder koud stromend water.
In een grote lage kom de gekuiste gamba’s leggen en een fijngesnipperd teentje look en een bussel fijn gesnipperde basilicum over strooien.
Overgieten met een flinke scheut Olio Aromatizzato al Peperoncino van Olio Desiderio en wat grof zeezout op doen, nadien een 30-tal minuten laten marineren. De grillpan goed laten voorverwarmen, je kan eveneens ze bakken op de barbecue.
Grill aan iedere zijde 3 minuten want gamba’s garen snel.
Serveer onmiddellijk want de gamba’s koelen snel af. Ik geef hierbij wat stokbrood en een lekkere fles Roero Arneis van Silvano Nizza kan uiteraard niet ontbreken.
Vraag vrijblijvend meer informatie in mijn huiskamerboetiek.
Buon appetito en fijn weekend.
Reageer via je Facebook-account
Je reactie is pas zichtbaar op Facebook als je "Ook op Facebook plaatsen" aanvinkt.