Crema Nocciola IGP
Oktober, nieuwe maand, en de herfst doet ook stilaan zijn intrede. Vandaar dat ik deze week graag elke dag een “herfstige” delicatesse in de picture plaats. Vandaag begin ik met de “crema nocciola” van Olio Desiderio. Velen onder jullie waren al een tijdje aan het wachten op de nieuwe hazelnootoogst om te kunnen genieten van de nieuwe crema di nocciole. En ja hoor … het was even spannend maar vrijdagavond is mijn lading uit Piëmonte nog geleverd.
De crema di nocciole bestaat in 2 varianten: de crema nocciola al latte en de crema nocciola con cacao (40% zuivere cacao).
Met enige trots mag ik jullie vertellen dat deze beide producten van TOP-kwaliteit zijn en het label dragen van “Nocciola Piemonte IGP”. Dat IGP -label staat voor “Indicazione Geografica Protetta” of wil zeggen dat dit product enkel vervaardigd wordt met ingrediënten uit de regio (hier Piëmonte) zelf.
Bovendien zitten er 40% zuivere hazelnoten of “Tonda Gentile” in verwerkt, dus geen chemische toevoegingen en bovendien ook geen toevoegingen van palmolie.
Een ware zuivere smaakbom op de boterham, maar je kan deze ook perfect verwerken in desserten, taarten, etc …
Buon appetito
Reageer via je Facebook-account
Je reactie is pas zichtbaar op Facebook als je "Ook op Facebook plaatsen" aanvinkt.